Vinkkejä hyvien välien pitämiseen työnantajan kanssa

Työelämässä menestyminen suhteiden avulla on yleistä ja sen takia onkin hyvä, jos aiemmista työpaikoista saa esimiehen suosittelijakseen. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi työpaikalla kannattaa tulla toimeen muiden työntekijöiden, sekä työnantajan kanssa. Jos ajattelet, että nykyinen työsi on sellainen, jossa voisit viihtyä pidempään, kannattaa osoittaa oman osaamisen lisäksi myös hyviä puolia asenteen suhteen. Positiivisen ja kohteliaan ihmisen kanssa on aina helpointa tehdä töitä ja toimia muissakin tilanteissa. Vaikka joskus onkin huonoja päiviä tai tilanteita, on kannattavaa ajatella muita ihmisiä ympärillä. Työpaikka ei välttämättä ole kaikille se mieluisin paikka olla ja uusien ystävien etsiminen onnistuu muulloinkin. Kuitenkin vietät siellä paljon aikaa ja on varmasti mukavaa, jos työnantajan kanssa voi kahvihuoneessa puhua muustakin, kuin työvuorolistoista.

Mitä työntekijä voi tehdä?

Ole ajoissa työpaikalla! Tämä ensimmäinen kohta kuulostaa toivottavasti oletukselta monen mielestä, mutta on kuitenkin yksi olennaisimmista kohdista. Jotta työnantaja voisi luottaa työntekijään, täytyy hänen olla varma, että sovitut asiat hoituvat. Luottamus on työpaikalla tärkeää kaikkien kesken ja silloin myös työnteko on sujuvampaa. Kenenkään ei tarvitse miettiä ylimääräisistä huolista, vaan tämänkin ajan voi käyttää tehokkaammin. Kun työntekijänä teet sen, mihin lupaudut ja mitä sinulta odotetaan, on sinulla jo valmiiksi parempi sauma edistää viihtyvyyttä työpaikalla.Kaikilla työpaikoilla ja ihmisillä on erilainen tapa kommunikoida ja pitää yhteyttä. Informaation kulku on työpaikalla erityisen tärkeää ja tähän voit itsekin vaikuttaa positiivisesti työnantajan kanssa. Jotta työnteko sujuisi tehokkaasti kannattaa sinun tarkkailla työnanatajaasi ja pyrkiä toimimaan tavalla, joka sopii siihen. Tilanteesta riippuen työnantaja saattaa olla sen tyyppinen, että hän pyytää vain tarvittavan tiedon ja työt hoidetaan omissa oloissa. Toisenlaisissa tilanteissa kommunikointia onkin paljon enemmän ja työnantaja toimii työntekijöiden kanssa tiiviisti. Joskus työnantajan tapaaminen voi myöskin olla hieman pidempi prosessi. Ota siis selvää, milloin ja miten asiat hoituvat! Parhaiten uuteen työpaikkaan sopeutuu juurikin ottamalla selvää tavoista, joita työpaikalla on.

kiireinen työpaikka

Jos työpaikalla on kiireisin sesonki meneillään ja kaikilla on tehtävää enemmän, kuin työaikaa, kannattaa keskittyä vain olennaiseen. Toisinaan voi taas olla hetkiä, jolloin tilaisuus näyttää omaa motivaatiota ja osaamista on mainio. Kun olet tehnyt vaadittavan määrän työtä, voit harkita pyytäväsi hieman enemmän. Kaikkialla tämä ei tietenkään ole mahdollista, mutta työnantaja varmasti arvostaa hyviä ajanhallinnan taitoja, sekä innokkuutta uusille haasteille. Jos sinulla on loistavia ratkaisuja tai ehdotuksia työhösi liittyen, ei niitä kannata pitää vain omana tietona.

Monenlaisista asioista voi keskustella

Palautteen kysyminen osoittaa työnantajalle, että olet kiinnostunut kehittämään itseäsi ja myöskin ajattelet työsi tärkeyttä. Palautteen vastaanottaminen ei ole kaikille helppoa ja varsinkin, jos työnantaja on kiireinen, harvemmin sitä pyytääkään erikseen. Keskustelu on yksi asia, joka varmasti edesauttaa hyvien välien ylläpitämistä ja samalla saat mahdollisuuden kuulla suorituksestasi ja mahdollisesti parantaa joitakin tiettyjä asioita.

ehdottaa pientä suoritusarviointia

Jos työnantajalla on kiireinen aikataulu, muista kuitenkin ehdottaa pientä kehityskeskustelua. Joillakin työpaikoilla nämä asiat järjestetään sovitusti tasaisin väliajoin, mutta aktiivisuus on aina positiivinen asia! Ole kiinnostunut työpaikkasi asioista ja kokoa saamistasi tiedoista oikeanlainen tahti ja tapa tehdä töitä. Työnantaja varmasti arvostaa oma-aloitteisuutta ja kuten aiemmin mainittiin, voit saada hänestä suosittelijan seuraavaa työpaikkaa hakiessa. Kun osoitat olevasi luotettava ja ahkera, on työpaikalla oleminen kaikille mielekästä. Keskustele, ole kohtelias ja kunnioittava, sekä kysy kaikesta sinua askarruttavasta mahdollisimman selkeästi. Näillä vinkeillä saat varmasti pidettyä hyvät välit työnantajasi kanssa ja menestyminen työelämässä on mukavaa, sekä tehokasta!

Aiheeseen liittyvät julkaisut